Foredrag om Sri Lanka - foredragsvirksomheden Cosmopolit - Camilla Kornerup
16843
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16843,ajax_fade,page_not_loaded,,transparent_content,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Sri Lanka, en perle i Det Indiske Ocean

Som en smuk dråbeformet saltvandsperle ligger Sri Lanka omfavnet af Det Indiske Ocean. Havets varme turkise bølger vugger fiskernes farvestrålende udriggere om natten, og skyller dem op på kridhvide palmestrande ved morgengry, tungt lastet med tun og barracuda.

 

I oldtiden omtalte man Lanka som en eventyrlig ø, rig på guld og perler, rubiner og safirer, hvide månesten og lysende krystaller. Et land med peber og krydderier, med påfugle, aber og elefanter der levede under store bjerge og i dybe skove.

 

De der havde været der, fortalte om skønne velskabte kvinder med langt sort hår, der duftede af olier. De var nysgerrige søfolk fra mange forskellige lande, som kastede anker ved øens kyst og gik på opdagelse. De har alle været med til at skrive Sri Lankas spændende historie og vævet den ind i øens oprindelige befolknings kultur.

 

På nordøen fortæller 1000 år gamle buddhistiske pagoder om højtudviklede kongeriger. Højlandet midt på øen er tæt bevokset med lysegrønne teplantager. Heroppe nød de engelske koloniherrer den kølige brise og gin & tonic i bungalower bygget i tudorstil. I det eksotiske lavland, svajer gummitræer, kokospalmer og bananplanter i monsunvinden mens rismarkerne afløser hinanden i det uendelige. Her arbejder størstedelen af øens befolkning omgivet af farverige tulipantræer, hibiscus og orkideer, som understreger øens lokkende skønhed.

 

Fire af verdens store religioner; buddhisme, hinduisme, islam og kristendom lever side om side i Sri Lanka. I nyere tid har særligt den engelske kolonitid og 25 års opslidende borgerkrig sat sine spor på øen. Senest har store dele af kysten i vest og syd desuden været under genopbygning efter tsunamien i 2004 ødelagde infrastruktur og boliger for en halv million mennesker.

 

Borgerkrigen sluttede i 2009 og der er nu fred på øen. Efter et større oprydningsarbejde efter både borgerkrig og tsunami er Sri Lanka begyndt på en frisk. Landet fik en ny præsident i 2015, som rejser verden rundt og arbejder hårdt for at skabe en positiv fremtid for srilankanerne.

 

I foredraget beretter jeg om den udvikling Sri Lanka er igennem netop nu, og taler både om øens politiske og sociale forhold, som hænger uløseligt sammen med dens historie, religioner og kultur. Billederne viser øens flotte natur og kultur.

 

Foredrag og billeder er baseret på en lang række rejser og arbejdsophold i Sri Lanka i løbet af de seneste 15 år

Varighed: 2 x 45 minutter

Honorar: Gå videre til booking

Læs om mine 12 andre foredrag på dette link