Foredrag om det moderne Indien - Foredragsvirksomheden Cosmopolit - Camilla Kornerup
16453
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16453,ajax_fade,page_not_loaded,,transparent_content,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Indien undervejs som supermagt

Intet større land i verden udvikler sig i samme hastige tempo som Indien. Befolkningstallet på 1,4 millarder vokser eksplosivt, og økonomien følger trop. Indien er en af verdens førende producenter af moderne teknologi og fødevarer, og væksten foregår fortrinsvis i byerne, hvor forskellen på landets top og bund ses tydeligst. Stenrige forretningsfolk i gigantiske paladser som taget ud af Tusind og En Nats Eventyr lever side om side med håbløst fattige daglejere under vejrbidte presenninger i overbefolkede slumkvarterer.

 

Indien udfordrer og stimulerer sanserne én for én. Krydret mad med kardemomme og kokos, tropiske frugter og velduftende ris skylles ned med sukkersød chai på små gadekøkkener. På en rejse rundt med tog gennem landet søger blikket nysgerrigt opad ved synet af de dragende sneklædte Himalayabjerge, for siden at hvile roligt henover gigantiske sletter hvor floderne Ganges og Brahmaputra slanger sig langs grønne rismarker, og løber videre mod tropiske skove med elefanter og tigre. I syd bølger endeløse tæpper af teplantager over kølige skråninger, hvor tamilske kvinder ved solopgang plukker de dugfriske skud, og bringer dem ind på fabrikkerne, der fremstiller aromatisk te af højeste kvalitet.

 

Foredraget tager pulsen på dagens Indien. Vi skal høre om hvordan den fulde fart frem ikke kun bringer vækst og muligheder men også enorme udfordringer for mennesker og miljø. En hastigt voksende middelklasse forbruger mere dag for dag, og overalt til lands og havs flyder enorme mængder plastikaffald og forurener. På landet er infrastrukturen elendig mange steder, og Indiens aller fattigste har svært ved følge med udviklingen, og lades tilbage.

 

Under foredraget rejser vi rundt i Indiens storbyer, landsbyer og smukke natur til stemningsfulde billeder. Jeg fortæller om landets mange spændende tiltag og samfundsmæssige udfordringer, set i lyset af landets politiske mål; at være verdens tredjestørste økonomi i 2040.

 

Foredrag og billeder er baseret på arbejde og rejser i Indien de seneste 15 år

Varighed: 2 x 45 minutter

Honorar: gå videre til booking

Læs om mine 15 andre foredrag på dette link