Foredrag om det moderne Indien - Foredragsvirksomheden Cosmopolit - Camilla Kornerup
16453
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16453,ajax_fade,page_not_loaded,,transparent_content,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Indien undervejs som supermagt

Indien er kontrasternes holdeplads. Modsætninger mødes i en uendeligt forskelligartet natur og befolkning, som taler op mod 100 forskellige sprog og dialekter og tilbeder tusindvis af guder fra Vishnu og Shiva, til Buddha, Allah, Gud og hellige køer.

 

Få steder i verden udvikler sig i samme hastige tempo som Indien hvor premierminister Narendra Modi arbejder målrettet på at gøre Indien til verdens tredjestørste økonomi i 2040. Befolkningstallet på 1,3 millarder vokser eksplosivt, og økonomien følger trop. Indien er en af verdens førende producenter af moderne teknologi og fødevarer, og væksten foregår fortrinsvis i byerne, hvor forskellen på landets top og bund ses tydeligst. Side om side lever stenrige forretningsfolk i gigantiske paladser som taget ud af Tusind og En Nats Eventyr og håbløst fattige daglejere under vejrbidte presenninger i overbefolkede slumkvarterer.

 

Indien udfordrer og stimulerer sanserne én for én. Krydret mad med kardemomme og kokos, tropiske frugter og velduftende ris skylles ned med chai på små gadekøkkener. På en rejse rundt med tog gennem landet søger blikket nysgerrigt opad ved synet af de dragende sneklædte Himalayabjerge, for siden at hvile roligt henover gigantiske sletter hvor floderne Ganges og Brahmaputra slanger sig langs grønne rismarker, og løber videre mod tropiske skove med elefanter og tigre. I syd bølger endeløse tæpper af teplantager over kølige skråninger, hvor tamilske kvinder ved solopgang plukker de dugfriske skud, og bringer dem ind på fabrikkerne, der fremstiller aromatisk te af højeste kvalitet.

 

Foredraget tager pulsen på dagens Indien, hvor den fulde fart frem ikke kun bringer vækst og muligheder men også enorme udfordringer for mennesker og miljø. En hastigt voksende middelklasse forbruger mere dag for dag, og overalt til lands og havs flyder enorme mængder plasticaffald og forurener. På landet er infrastrukturen elendig mange steder, og Indiens allerfattigste har svært ved følge med udviklingen, og lades tilbage.

 

Under foredraget rejser vi rundt i Indiens storbyer, landsbyer og smukke natur til stemningsfulde billeder. Jeg fortæller om landets mange spændende tiltag og samfundsmæssige udfordringer, set i lyset af landets politiske mål; at være verdens tredjestørste økonomi i 2040.

 

Foredrag og billeder er baseret på arbejde og rejser rundt i Indien siden 2010.

Varighed: 2 x 45 minutter

Honorar: gå videre til booking