Samfundsansvar - Cosmopolit
30
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-30,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,transparent_content,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
Cosmopolit tager  ansvar for samfund og miljø

På rejser i det globale syd, møder jeg mennesker med svære livsvilkår. Jeg besøger skoler, børnehjem og sociale projekter for verdens fattigste, taler med folk der lever på gaden, og andre der pga. sygdom og handicap er udsatte. Det er derfor naturligt at tage et ansvar for nogle af disse mennesker i Cosmopolit, og jeg har valgt at koncentrere min indsats om hjælp til selvhjælp for udsatte børn og unge i Sydasien.

 

En del af honoraret for foredrag investerer jeg i sociale projekter. Som kunde eller gæst medvirker du således til at projekterne føres ud i livet.

 

Jeg ser mit arbejde med samfundsansvar som en del af en større global udfordring. I september 2015 vedtog verdens regeringsledere i FN en ambitiøs dagsorden, der frem mod 2030 sigter mod en mere bæredygtig verden. Verdensmålene udgør 17 konkrete mål, som forpligter alle FN lande og borgere til bl.a. at afskaffe fattigdom og sult i verden, sikre god uddannelse og bedre sundhed til alle, sikre bedre miljø og klima, samt skabe anstændige job og mere bæredygtig vækst.

 

Cosmopolits sociale arbejde i Sydasien er inspireret af  verdensmål 4: kvalitetsuddannelse og verdensmål 10: mindre ulighed.

 

I 2020-21 tager jeg hul på et samarbejde med Methnana Foundation, som arbejder med handicappede børn og unge fra fattige familier i Sri Lanka. Jeg har besøgt Methnana flere gange i årenes løb, og ser en mulighed for at medvirke til at handicappede får den støtte og uddannelse de har brug for, for at blive selvkørende og aktive medspillere i deres lokalsamfund.

 

I perioden 2013-2020 arbejdede jeg med en skole for kasteløse børn i Tranquebar i Sydindien.  I årenes løb har skolen fået nye sundere bygninger, nye undervisningsmaterialer og en styrket administration.

 

Miljøhensyn står også højt på min dagsorden. Mange af mine rejser indebærer flyrejser, og det er ikke optimalt. Når det er muligt, tager jeg toget. På rejser forsøger jeg at lægge så mange penge som muligt hos lokale udbydere med en social eller grøn profil, for at bidrage til lokal økonomi og styrke mennesker og natur, hvor jeg færdes.

 

I Skotland, hvor jeg bor,  køber jeg løbende små skovarealer op gennem Highland Titles som skaber naturreservater og genopretter naturlige økosystemer i Skotland.

 

I Danmark er jeg medlem af Andelsgaarde, som arbejder for at genoprette skov, biodiversitet og dyrke den danske landbrugsjord på en bæredygtig måde.

 

Desuden minimerer jeg mit miljøaftryk ved at cykle eller tage toget derhen, hvor jeg holder foredrag.