Højskole - Cosmopolit
17726
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17726,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,transparent_content,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Jeg samarbejder med Annas Højskole hvor jeg er kursusleder på skolens højskolekurser i Skotland og på Sicilien.

 

I Skotland har vi to forskellige ugekurser for danskere i 2023, “Skotland set indefra” og “Vandring og højskole i det skotske højland”.

 

På kurset ”Skotland set indefra”, som vi afholder to gange nemlig fra 14. – 21. maj og fra 11. – 18. september i 2023, bor vi på et lille slot uden for Edinburgh, hvor vi bliver klogere på skotternes sociale, kulturelle og politiske forhold. I ugens løb besøger vi både universitetet og Parlamentet i Edinburgh samt forskellige danskere, der lever i Skotland, og på slottet får vi besøg af spændende personligheder, der holder foredrag og whiskysmagning, spiller sækkepibe og lærer os at danse skotsk folkedans mm.

 

Kurset “Vandring og højskole i det skotske højland” afholder vi fra 30. juli – 5. august 2023. På dette kursus retter vi fokus på vandring i det smukke skotske landskab og krydrer turen med en række foredrag og whiskysmagning samt en masse højskolesang og musik. Vi bor i Storbritanniens største nationalpark Cairngorms dybt inde i dalen Glen Clova i Aberdeenshire. Herfra udgår flere af dagsvandringerne og vi oplever lyngklædte bjerge, ødebeliggende søer, brusende vandfald, floder og bølgende marker med uldede får og grønt græs.

 

I 2023 åbner vi op for et nyt højskolekursus på den skønne italienske ø Sicilien, kurset “Vandring og kultur på Sicilien” afholdes fra 12. -19. oktober. På kurset sætter vi fokus på at opleve Sicilien helt tæt på, og har valgt at bo ude på landet hos familien Rosso på deres 300 år gamle vin- og olivengård i Ragusa regionen, der ligger på den frodige sydøstlige del af øen. Vi høster oliven i familien Rossos olivenlund, vandrer på den sicilianske camino til barokbyer, laver siciliansk mad en hel dag på madskole hos en lokal kok og smager vin og olivenolie af høj kvalitet. Derudover synger vi højskolesange, hører en række foredrag om Siciliens historie og kultur; alt sammen krydret med en masse samvær og fællesskab ugen igennem.

 

Plads på kurserne i Skotland og på Sicilien bookes hos Annas Højskole, følg nedenstående links med dagsprogrammer og pris mm. for begge kurser.

 

Skotland – Annas Højskole – En højskole for voksne (annashojskole.dk)

Sicilien Højskole – Annas Højskole – En højskole for voksne (annashojskole.dk)

 

Du kan også finde kurserne på www.annashojskole.dk eller ringe til Annas Højskole på 2714 2926 og høre nærmere om kurserne.