Højskole - Cosmopolit
17726
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17726,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,transparent_content,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Jeg samarbejder med Annas Højskole. Højskolen afholder de fleste af sine kurser i udlandet, og jeg er kursusleder på skolens højskolekurser i Skotland og på Sicilien.

 

SKOTLAND

 

I Skotland leder jeg to forskellige ugekurser for danskere igen i 2024, “Skotland set indefra” og “Vandring og højskole i det skotske højland”.

 

På kurset ”Skotland set indefra”, som vi afholder næste gang fra 13. – 20. maj 2024, bor vi på et lille slot uden for Edinburgh, hvor vi bliver klogere på skotternes sociale, kulturelle og politiske forhold. I ugens løb besøger vi både universitetet og Parlamentet i Edinburgh samt forskellige danskere, der lever i Skotland, og på slottet får vi besøg af spændende personligheder, der holder foredrag og whiskysmagning, spiller sækkepibe og lærer os at danse skotsk folkedans mm.

 

Fra 15. – 22. september 2024 holder vi endnu et kursus på slottet. På dette kursus vil der være mulighed for at fordybe sig i en af 3 linjer. Linjerne bliver; fluefiskeri, korsang og Skotland set indefra.

 

Kurset “Vandring og højskole i det skotske højland” afholder vi 2 gange, fra 14. juli – 20. juli, og igen fra 28. juli – 3. august 2024. På dette kursus retter vi fokus på vandring i det smukke skotske landskab og krydrer turen med en række foredrag og whiskysmagning samt en masse højskolesang og musik. Vi bor i Storbritanniens største nationalpark Cairngorms dybt inde i dalen Glen Clova i Aberdeenshire. Herfra udgår flere af dagsvandringerne og vi oplever lyngklædte bjerge, ødebeliggende søer, brusende vandfald, floder og bølgende marker med uldede får og grønt græs.

 

Læs mere om kurserne i Skotland her:

 

Skotland – Annas Højskole – En højskole for voksne (annashojskole.dk)

 

SICILIEN

 

I 2023 åbnede vi op for et nyt højskolekursus på den skønne italienske ø Sicilien, kurset hedder “Vandring, kultur og mad på Sicilien”. Vi gentager kurset to gange i 2024, første gang fra 17. – 24.4 og anden gang 30.9 – 7.10  2024. På kurset sætter vi fokus på at opleve Sicilien helt tæt på, og har valgt at bo ude på landet hos familien Rosso på deres 300 år gamle vin- og olivengård i Ragusa regionen, der ligger på den frodige sydøstlige del af øen. Vi vandrer på den sicilianske camino til barokbyer, laver siciliansk mad en dag på madskole hos en lokal kok og smager vin og olivenolie. Derudover synger vi højskolesange, hører en række foredrag om Siciliens historie og kultur; alt sammen krydret med en masse samvær og fællesskab ugen igennem.

 

Læs mere om kurserne på Sicilien her:

 

Sicilien Højskole – Annas Højskole – En højskole for voksne (annashojskole.dk)

 

Plads på kurserne i Skotland og på Sicilien bookes hos Annas Højskole.

 

Du kan finde kurserne på www.annashojskole.dk eller ringe til Annas Højskole på 2714 2926 og høre nærmere.