Foredrag om Petra - Foredragsvirksomheden Cosmopolit - Camilla Kornerup
16471
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16471,ajax_fade,page_not_loaded,,transparent_content,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Petra – verdens ottende vidunder

En kilometerlang snørklet kløft skærer sig gennem klippevæggene og viser vej ind til Petra. Undervejs fortæller nicher med rester af gudebilleder om Nabatæernes forunderlige religion, og så, lige pludselig står man foran El Khazneh, Skatkammeret.

 

Hvem mon ligger begravet i dette klippetempel? En konge eller måske en dronning? Bygget med inspiration fra både Alexandria og Grækenland vidner det 40 meter høje monument om et kulturelt højtstående folk.

 

Ruinerne i Petra kaldes med rette verdens ottende vidunder og er på UNESCOS liste over verdens kulturarv. Det tager dagevis at udforske resterne af byen. Man vandrer op og ned ad klipper hvor de godt 800 huler, offeraltre, templer, kongegrave, statuer, relieffer og obelisker fortæller historien om et af mellemøstens mest særprægede folk.

 

Nabatæerne var oprindeligt nomader fra den arabiske halvø, med blev fastboende efterhånden som de fik monopol på kontrollen af karavanehandelen. I år 106 e.kr. indlemmede kejser Trajan byen i Romerriget og udbyggede teateret så det kunne rumme 7000 gæster.

 

Under foredraget kigger vi nærmere på teatret og hører om vandforsyning i ørkenen, solguden, blodofre, dødekult og handelen med krydderier, myrra, røgelse og silke. Med til at præge byens udvikling var ikke mindst de mange handlende fra fjerne kulturer, der holdt hvil i Petra undervejs på karavanevejene, som strakte sig fra Ægypten i vest til Indien i øst.

 

 

Foredrag og billeder er baseret på en rejse i Jordan i 2011

Varighed: 2 x 45 minutter

Honorar: gå videre til booking

Læs om mine 15 andre foredrag på dette link