Foredrag om socialt arbejde i Indien - Foredragsvirksomheden Cosmopolit - Camilla Kornerup
16474
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16474,ajax_fade,page_not_loaded,,transparent_content,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Der skal så lidt til – om socialt arbejde i Indien

På mine rejser og ophold i den tredje verden, møder jeg ofte mennesker med store udfordringer og svære levevilkår. De ønsker alle at give deres børn en bedre fremtid, så de kan bygge et stærkere samfund. Jeg har besøgt skoler, børnehjem og forskellige sociale projekter, talt med folk der lever på gaden,  syge og handicappede, alle håbløst fattige.

 

På baggrund af mine oplevelser arbejder jeg med sociale projekter blandt verdens fattigste, og har dedikeret mig til skoleprojekter for børn i Indien.

 

Uddannelse er grundstenen for udvikling i et samfund. Uddannelse nedbryder den sociale arv blandt fattige og styrker børns muligheder for at få et arbejde og skabe et værdigt liv. At støtte et godt skoletilbud til både piger og drenge er derfor en af de bedste måder at hjælpe på.

 

Foredraget handler om mit arbejde med skolen East Coast Nursary and Primary School i den lille by Tranquebar i staten Tamil Nadu i Sydindien. Skolens 90 elever er kasteløse piger og drenge i alderen 4 – 10 år, og skolen lever alene af donationer. Selvom Indien officielt har afskaffet kastesystemet, eksisterer det fortsat i fattige samfund på landet. Tranquebar er et af de steder. Her er de kasteløse samfundets nederste. De er daglejere uden rettigheder og for fattige til at betale for deres børns skolegang.

 

Gennem årene har projekterne drejet sig om alt fra at reparere en legeplads, bygge toiletter og et nyt tag på skolebygningen, købe skolebøger og lægge fliser i klasseværelser, til at sponsere skolens årlige fødselsdagsfest hvor forældrene kommer og ser børnene optræde med sang og dans.

 

Under foredraget viser jeg spændende billeder og fortæller om børnenes og lærernes hverdag, og om hvor lidt der skal til, for at gøre en forskel.

 

Foredrag og billeder er baseret på en række ophold i Tranquebar siden 2013

Varighed: 2 x 45 minutter

Honorar: gå videre til booking

Læs om mine 13 andre foredrag på dette link