Foredrag om Ladakh - Foredragsvirksomheden Cosmopolit - Camilla Kornerup
16840
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16840,ajax_fade,page_not_loaded,,transparent_content,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Ladakh, Indiens “Lille Tibet”

I Nordindien mellem bjergkæderne Himalaya og Karakorum ligger et ørkenagtigt og okkerfarvet månelandskab. Ladakh er et fantastisk smukt naturområde, hvor krystalblå saltsøer og iskolde floder giver liv til små oaser, der er hjem for en lille og vejrbidt befolkning.

 

Ladakherne driver yakokser, æsler og geder og dyrker små landbrug med boghvede og grønt om sommeren. I løbet af vinteren sner vejene til og temperaturen falder til minus 40. Rundt omkring i husene griber familierne hårdere fat om bedekransene, ifører sig alt deres uldtøj og kryber tæt sammen ved køkkenets åbne ildsted. Her lever de i månedsvis uden at have kontakt med omverden før foråret endelig bringer varme og blå himmel.

 

Ladakh ligger på den Tibetanske Højslette, som er et af verdens højst beboede plateauer. De fleste beboere er kommet fra Tibet medbringende buddhismen, som gennem hundreder af år har blandet sig med områdets oprindelige animistiske religion, bön. I afsides klostre, hvor tiden synes at stå stille, messer munkene monotont ældgamle tekster og bytter en kop smørte for en besøgendes historie om livet i den moderne verden.

 

En rejse gennem Ladakh foregår i firehjulstrækker eller til fods ad støvede stier op gennem 5000 meter høje snedækkede bjergpas. Er man heldig, kan man se den tibetanske antilope, stenbukke og ulve, dog kan man være sikker på at se flere bedeflag end mobiltelefoner.
Selvom udviklingen er godt på vej i områdets eneste større by Leh, er Ladakh stadigvæk et primitivt og tilbagestående område, hvor kun de sejeste sjæle formår at skabe sig et liv.

 

Under foredraget rejser vi rundt i Ladakh til historier og billeder om folket deroppe i den barske natur under himlens tag.

 

Foredrag og billeder er baseret på en rejse rundt i Ladakh i 2015.

Varighed: 2 x 45 minutter

Honorar: gå videre til booking

Læs om mine øvrige foredrag på dette link