Foredrag om Burma - Foredragsvirksomheden Cosmopolit - Camilla Kornerup
16467
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16467,ajax_fade,page_not_loaded,,transparent_content,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Burma, et land under ombygning

Burma var indtil for ganske nylig Sydøstasiens hengemte land. Nabo til det pulserende Thailand, men isoleret og lukket for omverden af et benhårdt militærdiktatur gennem 50 år. Siden slutningen af 80’erne har landets ikon Aung San Suu Kyi kæmpet en utrættelig kamp for demokrati, ofte fra sin husarrest i hovedstaden Yangon. Inspireret af bl.a. Mahatma Gandhi motiverede Suu Kyi burmeserne til at tage kampen mod regimet op, uden vold. Endelig, i december 2015, vandt hendes parti National League for Democracy en jordskredssejr ved landets første parlamentsvalg i årtier, og militæret trådte officielt tilbage fra magten. I foråret 2016 har Burma derfor fået en ny folkevalgt præsident, og Suu Kyi har indtaget flere vigtige ministerier.

 

Befolkningen er henrykt og venter som det internationale samfund spændt på hvordan fremtidens Burma kommer til at se ud. Landets 55 millioner indbyggere forgrener sig i 130 etniske grupper, de fleste er buddhister, andre kristne eller muslimer. Mange lever i små isolerede landsbysamfund efter ældgamle livsformer, som ved Inle Søen hvor Intha folket bor i hytter på pæle og dyrker grøntsager på små flydende haver i søen.

 

Burma er nu åben for omverden. Både turister og politikere fra hele verden besøger Aung San Suu Kyi og hendes landsmænd, ivrige efter at skubbe Burma i en ny retning. Men, militæret spiller fortsat en altafgørende rolle og den nye regerings største udfordring ligger i at skabe et frugtbart samarbejde mellem de mange befolkningsgrupper og den tidligere magthaver.

 

Foredraget fletter Burmas problemstillinger og nuværende politiske situation sammen med beretninger om landets historie, religioner, folk og kultur. Fortællingen ledsages af billeder fra mange forskellige egne af landet.

 

 

Foredrag og billeder er baseret på rundrejser i Burma i 2011 og 2014 og landets nuværende situation.

Varighed: 2 x 45 minutter

Honorar: Gå videre til booking